طرح توجیهی و خط تولید پفک ( snack )

pofakjpg

:: طرح توجیهی و خط تولید پفک ( snack ) شامل موارد زیر است :

در این مطلب به تشریح خط تولید پفک نمکی می پردازیم ، تنقلاتی که بدون شک شما هم طعمش رو چشیده اید و شاید یکی از طرفدارانش هم باشید . در اینجا به تشریح روش تولید پفک خواهیم پرداخت و اطلاعات مفیدی برای تهیه طرح توجیهی پفک در اختیار شما قرار خواهیم داد تا با کلیات این صنعت آشنا شوید و آنرا به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری خصوصا در مرزهای کشور با کیفیت صادراتی مورد بازبینی قرار دهید.

تا پایان همراه کانون مشاوران صنعتی ایران بمانید و ما را از نظراتتان بهره مند سازید .

این محصول برای اولین بار توسط یک کارخانه تولید تنقلات خوراکی عرضه شد، با شکل جدید و طعمی که داشت پفک نمکی نام گرفت. خوردنی پف کرده‌ای که ته مزه نمکی دارد، با رنگ نارنجی درخشانش زیر دندان با صدای اشتها برانگیزی خرد می‌شود.

با توجه به افزایش جمعیت و روند رو به رشد استفاده کودکان از مواد غذایی کمکی از قبیل فرآورده های حجیم شده غلات مانند پفک نمکی و اسنک و غیره بعلت قیمت نازل آن در مقایسه با قیمت نسبتا بالای سایر تنقلات و بازار فروش نسبتا بالای محصول، احداث واحد تولید پفک نمکی با عنایت به داخلی بودن کلیه ماشین آلات خط تولید و عدم نیاز ارزی ، علاوه بر اینکه خود کفایی کشور را تضمین می کند زمینه مناسبی را جهت کسب بازارهای خارجی و صدور محصول به کشورهای همسایه در راستای صادرات غیر نفتی فراهم می نماید.

ضمن اینکه با اجرای این طرح ، می توان بستر مناسبی را برای اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر فراهم آورد که با توجه به ماهیت صنایع غذایی بانوان می توانند سهم بسزایی در آن داشته باشند.

مواد تشکیل دهنده پفک

عبارت است از پودر ذرت، روغن نباتی، پودرپنیر ، شیر خشک و البته نمک و رنگ‌های خوراکی

Snack

روش تولید پفک نمکی

ماده اصلی پفک بلغور ذرت میباشد که دارای 12-11 درصد رطوبت و 0.8-0.7 درصد چربی و 26 درصد پروتیین میباشد.

بلغور ذرت از طریق مارپیچ وارد قسمت سیلوی اکسترودر میشود بعد به خاطر اضافه کردن آب و نمک از طریق شیری که در قسمت کناری سیلو قرار دارد به قسمت کاسه منتقل میشود که عمل هم زدن را نیز انجام میدهد و آب هم به خاطر جلوگیری از ایجاد ترک اضافه میشود.

سپس مواد دوباره توسط هلیکس به داخل سیلو کشیده میشوند بعد وارد کاسه دوم کناری میشوند و از آنجا توسط بالابر که دارای مارپیچ است به بالا کشیده میشود و از آنجا وارد سیلندر اکسترودر میشود که سیلندر حاوی مارپیچ و پولک و شبکه و کاتر میباشد که مارپیچ با حرکت خود مواد را میکشد و به قسمت شبکه هدایت میکند و بلغور با عبور از شبکه وارد پولک میشود که پولک دبی خروجی را تنظیم میکند و دارای یک سوراخ ریز است که شکاف نامیده میشود و شکل پفک را تعیین میکند بعد توسط کاتر در اندازه دلخواه بریده میشود.

در اکسترودر بلغور ذرت تحت حرارت غیر مستقیم قرار میگیرد که حرارت 120 درجه سانتیگراد وفشار هم 120 اتمسفر است و فشار از نوع مکانیکی است که حرارت و فشار باعث پف کردن ذرت میشود و رطوبت به 6-5 درصد میرسد.

پفک پس از خروج از سیلندر توسط نوار نقاله به طرف بالابر پلکانی منتقل میشود ودر طول این مدت نیز سرد میشود و داخل مخازن نگهداری پفک خام ریخته میشود سپس وارد خشک کن تونلی میشود که دما حدود 120-95 درجه سانتیگراد و مدت زمان ماند در خشک کن 30 ثانیه است و رطوبت به 2-1 درصد میرسد.

بعد وارد دستگاه لعاب زنی یا دیگ دراژه میشود که تمام مواد افزودنی شامل روغن و نمک و پودر پنیر و رنگ و شیر خشک همه در مخازن دو جداره که دارای همزن نیز میباشند و در بین دو جداره آب گرم جریان دارد به صورت هموژن در آمده و با فشار هوا به داخل دیگ دراژه اسپری میشود که البته روغن در دو مخزن پایینی به صورت مایع درآمده تا کل مواد به صورت یکنواخت درآمده و یک هموژن شدن اولیه روی مواد صورت گیرد.

سپس توسط پمپ به مخازن بالایی انتقال می یابد و مجددا هموژن شده و وارد دیگ دراژه میشود و با گردش دستگاه پفکها لعاب را به خود میگیرند که فشار هوا و چرخش دستگاه باعث میشود که لعاب به طور یکنواخت روی سطح محصول پخش شود مدت زمان ماند پفک داخل دستگاه لعاب زنی حدود 22 ثانیه میباشد.

آب گرم مورد نیاز مخازن دو جداره توسط المنت حرارتی تامین میشود.

پفک بعد از خروج از دیگ دراژه توسط بالابر پلکانی به طرف مخازن بسته بندی می رود و از آنجا وارد دستگاه بسته بندی میشود که دستگاه دارای پیمانه هایی است که توسط پیچ مخصوصی ارتفاع بین پیمانه ها وصفحه تنظیم شده و میتوان مقدار محصولی که داخل بسته ها ریخته میشود را کنترل کرد.

سپس بسته ها توسط فک دستگاه که حاوی کاتر است بریده میشود وتوسط کارگران درداخل بسته های بزرگتر قرار گرفته و پس از کنترل وزن 10بسته بزرگ روی باسکول برای جلوگیری از نوسان وزنی در انبار نگهداری میشود تا پس از اعلام نتایج آزمایشات به قسمت فروش عرضه گردد.

بسته بندی پفک

جنس بسته بندی در کیفیت محصول بسیار حایز اهمیت است. بسته بندی باید در برابر هوا و رطوبت غیرقابل نفوذ باشد، در غیر این صورت محصول، پوکی و تردی خود را از دست می‌دهد.

معرفی اجزای مختلف خط تولید پفک

۱. میکسر :

در این مرحله پودر ذرت از قبل آماده شده و ارد میکسر شده و در صورت لازم به آن آب اضافه می شود (تا رسیدن به رطوبت مورد نظر ۱۲%) در این جا عمل مخلوط کردن و عمل آوری پودر ذرت بمدت کوتاهی انجام می شود . ساختمان میکسر شامل یک مخزن استیل و یک شافت مرکزی چرخان که روی آن پره هایی تعبیه شده که عمل مخلوط کردن مواد را انجام می دهد سپس پودر واراکسترو در می شود .

۲. اکسترودر :

این دستگاه به عنوان گلوگاه خط تولید مطرح می باشد ، مشخصات فنی و ساختمان آن بطور مشروح در مبحث بررسیهای فنی تشریح شده ، پودر ذرت توسط این دستگاه به شکل لوله ای توخالی درآمده و بوسیله تیغه ای که در قسمت انتهای سیلندر قرار دارد، به ابعاد دلخواه قطع می شود در این مرحله پفک با شکل اصلی بدون لعاب از دستگاه خارج می شود .

۳. مخزن آماده سازی لعاب (دراژه) :

به شکل استوانه به حجم یک متر مکعب داخل آن شافت و یک پره که نهایت با یک الکتروگیربکس درگیر می باشد در این مخزن روغن پودر پنیر ، رنگ خوراکی مجاز ، نمک با درصدهای لازم مخلوط و پس از آماده سازی لعاب وارد ۲ عدد تانک ذخیره لعاب می شود .

خشک کن اولیه :

به صورت استوانه از جنس تور که به صورت افقی قرار گرفته طول آن پنج متر ، سه عدد مشعل گازی به فواصل شخص زیر آن تعبیه شده پفک پس از خروج از اکسترودر به سرعت وارد این مرحله شده و در حد لازم رطوبت آن گرفته می شود ، در انتهای این خشک کن نوار انتقال قرار دارد که روی آن دوش هایی تعبیه شده که لعاب توسط پمپ و از این طریق وارد لوله ها و از طریق دوشها روی محصول اسپری می شود .

خشک کن ثانویه :

این خشک کن هم به طول ۴ متر و به شکل استوانه بوده دو عدد مشعل به صورت زاویه در زیر آن قرار گرفته و عمل حرارت دهی را انجام می دهد،در این مرحله محصول به مدت ۱۵ دقیقه حرارت می بیند تا رطوبت به حد نهایی ۸% برسد .

مرحله بسته بندی :

بعد از خشک شدن نهایی محصول توسط نوار نقاله به قسمت بسته بندی انتقال یافته و در بسته های ۲۵-۲۰ گرمی بسته بندی و سپس کارتن گذاری می شود و در انبار نگهداری تاجذب بازار مصرف شود .

دانلود فایل طرح توجیهی تولید پفک نمکی (pdf+word)

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.