طرح توجیهی تولید انواع آب معدنی و آب آشامیدنی سال 1400 + pdf + word

Flavored mineral water

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید و بسته بندی انواع آب معدنی و آب آشامیدنی ( طعم دار ، گاز دار ، ویتامینه ) سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید و بسته بندی انواع آب معدنی و آب آشامیدنی ( طعم دار ، گاز دار ، ویتامینه )  را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

به طور کلی آب چشمه ها حاوی نمک هایی هستند که در موقع عبور آب از سطح زمین در آن حل می شوند ، اما آب مقطر فاقد این نمک ها می باشد . آب معدنی طعم دار نیز که نوعی آب مقطر می باشد ، به جای آب ، نوشابه های انرژی زا ، نوشابه های گازدار و حتی آبمیوه مورد استفاده قرار می گیرد

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید آب معدنی و آب آشامیدنی طعم دار و ویتامینه


 

آبهای معدنی ، از چشمه های طبیعی با چشمه هایی که مصنوعاً ایجاد شده اند ، جریان دارند و آنها را در همان سرچشمه در ظرف مخصوصی پر میکنند و برای مصرف حمل می نمایند . آب چشمه ها بطور کلی دارای نمک هایی هستند که در موقع عبور آب از سطح زمین در آن حل شده ، ولی آب مقطر فاقد این نمک هاست .

مقدار این نمک ها در آب های معدنی به مراتب زیاد تر و لاقل به یک در هزار می رسد . محصول مورد بررسی در این طرح آب معدنی طعم دار است ، آب معدنی است که با انواع اسانس های میوه های گیاهی معطر شده و درصد قند اضافه شده به آن نیز نصف قند موجود در آب میوه ها و نوشابه های موجود در بازار است .

انواع آب های معدنی

آب های معدنی با توجه به تأثیر متناوب عوامل مختلف طبیعی ، بایستی از نظر ترکیبات ، دما و میزان آب ، از تغییرات جزئی برخوردار باشند . انواع آب های معدنی عبارتند از :

الف) آب معدنی گازدار :

آبی است که پس از فراوری مجاز و بسیار جزئی ، مقداری گاز آن برابر با مقدار گازی می باشد که آب در مظهر چشمه دارد .

ب) آب معدنی بدون گاز :

آبی است که پس از گذراندن فراوری جزئی ، دارای گاز کربنیکco2 فقط به مقدار لازم جهت نگهداری املاح بی کربنات و یا گاز های دیگر می باشد .

ج) آب معدنی گاز دار شده :

آبی است که در انتهای حذف آهن از منبع دیگری گاز دی اکسید کربن به آن افزوده می شود

د) آب معدنی طعم دار:

آبهای طعم دار آنهایی هستند که با انواع اسانس های میوه ای و گیاهی معطر شده و درصد قند اضافه شده به این آبها نیز نصف قند موجود در آبمیوه ها و نوشابه های موجود در بازار است . محصول مورد مطالعه این طرح نیز آب معدنی طعم دار می باشد .

آب طعم دار جدید

آب طعم دار بسته بندی شده جدیدی با برندVITSMART بتازگی در انگلستان عرضه شده است . این آبمیوه حاوی آبمیوه ، ویتامینها و عصاره های گیاهی است که در چهار طعم مرکبات ، میوه گل ساعت / پرتقال ، بلوبری و میوه های جنگلی عرضه شده است .

عصاره های طبیعی به کار رفته عبارتنداز : guarana ،Echinacea rose hip ،gingko ، چای سبز، ginseng ( جین سنگ ) ، hibiscus ( گل بامیه ) و schizandra. یک بطری 500 میلی لیتری Vitsmart نیمی از سهم روزانه توصیه شده (RDA ) از ویتامینهای مختلف را در نوشیدنی تامین می نماید .

نوشیدنی Vitsmart در بطری های 500 میلی لیتری به قیمت 99/0 پوند انگلیسی موجود می باشند . نوشیدنی Vitsmart با طعم بلوبری حاوی عصاره چای سبز، یک منبع غنی از آنتی اکسیدانت ها است که به عفونت زدایی و تجدید انرژی بدن کمک می کند .

ویتامین های C، اسید پنتوپنیک و B6 مقاومت بدن را در مقابل عفونت ها بالا برده و باعث آزاد سازی موثر انرژی از کربوهیدراتها و چربی ها می گردد .

نوشیدنی Vistmart با طعم مرکبات شامل عناصر بالا برنده مکانیزم دفاعی بدن در مقابل بیماری هایی نظیر سرماخوردگی ، سرفه ، گرفتگی گلو و سینه و غیره می باشد . این نوشیدنی حاوی عصاره Rose Hip ، یک منبع غنی از ویتامین C و عصاره Echinacea یک تحریک کننده و بالابرنده قوی سیستم ایمنی بدن است . همچنین ویتامین های A،C و E را داراست .

نوشیدنی Vistmart با طعم میوه های جنگلی شامل عناصر طراوات بخش و انرژی زاست . این نوشیدنی حاوی عصاره Guarana است که به افزایش بنیه و استقامت بدن و رفع خستگی کمک کرده ، هوشیاری ذهنی را افزایش می دهد . طیفی از ویتامین های B3، اسید پنتوتنیک و B6، بعلاوه مواد معدنی اصلی در این محصول به کار رفته است.

نوشیدنی Vistmart با طعم میوه گل ساعت / پرتقال شامل ویتامین های A، C ،E است بعلاوه عصاره Schizandra که به کاهش استرس کمک می کند و نیز عصاره های Hibiscus Ginseng که به خواص آرامش بخشی ذهنی و بدنی معروفند .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید آب معدنی و آب آشامیدنی | طعم دار و ویتامینه


 

آب به عنوان حیاتی ترین ماده مورد نیاز زندگی از اهمیت خاصی برخوردار است . به ویژه آب آشامیدنی که رابطه تنگاتنگی با زندگی انسان ها دارد . بطوری که در بسیاری از کشورهای دنیا آب آشامیدنی بصورت کنترل شده از لحاظ کیفی و در بسته بندی هایی مناسب به مصرف کننده عرضه می گردد .

مهم ترین موارد مصرف و کاربرد آب معدنی طعم دار، استفاده از آن در هنگام تعریق و ورزش کردن ، بجای آب ، نوشابه های انرژی زا ، گازدار و حتی آبمیوه می باشد .

 


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید آب معدنی و آب آشامیدنی | طعم دار و ویتامینه


 

در زمینه تولید محصول آب معدنی ، استاندارد تدوین شده توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، تحت شماره 2441 و جود دارد . البته مراجع بین المللی استاندارد ها متعدد هستند که می توان به های جهانی مانند ANSI ، ISO ، JIS ، ASTM و BSI اشاره کرد .

• 1011 : آب آشامیدنی ، ویژگی های میکرو بیولوژی
• 1053 : ویژگی های آب آشامیدنی
• 1055 : روش های آزمون آب آشامیدنی

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید آب معدنی و آب آشامیدنی | طعم دار و ویتامینه


 

• شرایط واردات محصول

با توجه به این که کشور ایران از آبهای زیر زمینی بسیار زیادی برخوردار می باشد و از لحاظ منابع آبی در شرایط بسیار خوبی قرار دارد . لذا واردات آب معدنی معمولی به کشور مقرون به صرفه نخواهد بود . اما در خصوص محصول طرح پیشنهادی که آب معدنی طعم دار است . همانند نوشابه های انرژی زا که به یکباره وارد کشور شد و بازار خیلی خوبی نیز پیدا کرد .

مطمئناً بزودی شاهد واردات این محصول به کشور نیز خواهیم بود . چون یک محصول کاملاً جدید و مورد تأیید سازمان جهانی غذا و دارو می باشد و به راحتی می تواند جایگزین بخش عمده ای از نوشابه های انرژی زا و گازدار که اخیراً مورد توجه شدید ورزشکاران و جوانان شده است ، گردد . شرایط واردات این محصول پس از ورود به کشور وضع خواهد شد .

 


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید آب معدنی و آب آشامیدنی | طعم دار و ویتامینه


 

اهمیت آب در محیط زندگی

آب خواص مهمی دارد که در زندگی ما بسیار با ارزشند . از جمله : حلال بسیار خوبی است . چگالی بالایی دارد و جالب این که وقتی یخ می زند یا حرارت می بیند ، چگالی آن کاهش می یابد . گرمای تبخیر آب بالاست . یعنی برای تبدیل شدن مقدار کمی آب به بخار، گرمای زیادی لازم است . این خاصیت برای بدن ما بسیار با اهمیت می باشد .

گرمای اضافی بدن با تبخیر تنها مقدار کمی از آب بدن ، از طریق منافذ پوست تعریق ، کاسته می شود . نیروی کشش سطحی آن بطور شگفت انگیزی زیاد است . گهگاه شاهد نشستن حشرات روی سطح آب بوده ایم . اگر به دقت به طرز قرار گرفتن حشره روی سطح آب نگاه کنید ، متوجه می شوید که سطح آب زیر پای حشره ، مانند یک تشک ابری فرو می رود ، اما پاره نمی شود .

آب مواد مختلف از جمله شکر و نمک را براحتی در خود حل می کند ، بسیاری از واکنش های شیمیایی تنها در حضور آب انجام می شوند . البته پاره ای مواد با آب مخلوط نمی شوند . مثل لیپید ها و دیگر مواد هیدرات کربن دار . غشاء سلولی که حاوی لیپید ها و پروتئین است ، از این خاصیت آب سود جسته و تعاملات محتویات سلولی با مواد شیمیایی خارج سلول را ، بدقت تحت کنترل دارد .

یکی دیگر از خواص جالب آب ، حالت جامد آن ، یعنی یخ می باشد . هنگامی که آب بر اثر سرما به یخ تبدیل می شود ، انبساط می یابد . بدین معنا که حجم بیشتری را اشغال می کند . بنابراین ، حجمی از یخ که هم حجم آب اولیه است ، جرم کمتری دارد . به این علت می گویند که چگالی یخ کمتر از آب است و همین مسئله باعث می شود که یخ روی آب شناور بماند .

در حالیکه در بیشتر موارد ، چگالی ماده جامد از حالت مایع آن بیشتر است . این ویژگی آب باعث می شود که بر خلاف بسیاری از مایعات ، آب از سطح شروع به انجماد کند . این پدیده را بارها به هنگام شروع یخ زدن آب ، درون فیریزر منزلتان دیده اید . در زمستان با یخ زدن سطح آب دریاچه ها لایه عایقی از یخ ایجاد می شوند که این لایه ، از یخ زدن لایه های زیرین خود جلوگیری می نماید .

در این شرایط ، ماهی ها و دیگر آبزیان می توانند در مناطق گرم تر زیرین به حیات خود ادامه دهند . دیگر ویژگی غیرعادی آب ، ظرفیت گرمایی بالای آن می باشد . ظرفیت گرمایی یک جسم ، مقدار گرمایی است که به جسم می دهیم تا دمایش ، 1 درجه سانتیگراد افزایش یابد . جالب است بدانید که مقدار گرمایی که لازم است تا دمای 1 گرم آب را 1 درجه سانتیگراد افزایش دهد ، حدود 10برابر مقدار گرمایی است که برای 1 گرم آهن لازم است .

اهمیت آب در بدن انسان

وجود هر گونه حیات ، متکیبه وجود آب است . آب در بیشتر فرآیند های متابولیسمی بدن ، نقش حیاتی دارد . هنگام گوارش غذا ، مقادیر قابل توجهی آب مورد استفاده قرار می گیرد . تقریبا 70 درصد وزن بدن را آب تشکیل می دهد . برای عملکرد درست ، بدن روزانه به 1 تا 7 لیتر آب نیاز دارد .

البته این میزان آب به مقدار فعالیت بدن دمای هوا ، رطوبت و دیگر عوامل بستگی دارد . آب از طریق ادرار ، مدفوع ، تعریق و همچنین از طریق بازدم به شکل بخار آب دفع می شود . بدن انسان به آبی نیاز دارد که نمک یا ناخالصی های دیگر ( مثل باکتری یا دیگر عوامل بیماری زا و یا مواد شیمیایی ) نداشته باشد .

البته برخی مواد محلول در آب ، طعم و مزه آن را بهتر می کند . امروزه با توجه به رشد روز افزون جمعیت ، میزان سرانه آب آشامیدنی کاهش یافته است . راه حل های تحت بررسی ، تولید بیشتر آب ، بهبود توزیع و جلوگیری از به هدر رفتن آن می باشد . در بسیاری از کشورها ، آب نوعی منبع استراتژیک محسوب می شود . آب های آشامیدنی را از چشمه ها ، قنات ها و یا چاه ها استخراج می کنند .

بنابراین برای تولید بیشتر آب ، می توان چاه های بیشتری ساخت . باران و آب هم از دیگر منابع آبی هستند که البته به عنوان آب آشامیدنی مناسب نیستند . این گونه آبها را باید تصفیه نمود . روش های معروف تصفیه آب ، تقطیر و جوشاندن آب می باشد .

اهمیت آب معدنی طعم دار

آب معدنی طعم دار با کلیه خواص و مزایایی که دارد می تواند به عنوان یک نوشیدنی سالم در قیاس با سایر نوشیدنی های مضر ( مانند نوشابه های انرژی زاو گازدار ) در حین انجام فعالیت ، ورزش و یا گرم بودن هوا ، مورد مصرف قرار گیرد . امروز سلامت فردی و جمعی افراد یک جامعه ، از اساسی ترین و پر اهمیت ترین مسائل استراتژیک و حیاتی هر حکومت می باشد .

دولت جمهوری اسلامی ایران نیز به تبع پیشرفت های صورت گرفته درعلوم و صنایع غذایی و آشامیدنی ، مصرف نوشابه های انرژی زا و گازدار قندی را مضر می داند و در جهت توسعه و حمایت از صنایع و کالاهای جایگزین مناسب آنها ، گام بر می دارد .

بنابراین اهمیت تولید و مصرف آب معدنی طعم دار ، به عنوان جایگزین مناسبی برای نوشابه های انرژی زا و گاز دار در دنیای امروز، بر کسی پوشیده نیست و اکثر جوامع علمی و سازمان های مرتبط با صنایع غذایی و آشامیدنی این مطلب را تأیید و تأکید می نمایند .

 


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید آب معدنی و آب آشامیدنی طعم دار و ویتامینه

 

1. گرانول

2. پری فرم

3. تولید بطری

4. شستشو

5. پرکن

6. سیستم

7. آب

8. مخازن اختلاط

9. درب بطری

10. درب بند

11. استریلیزه

12. برچسب زن

13. فیلم شیرینگ

14. تونل شیرینگ

15. محصول

تکنیک های مورد استفاده در تولید آب معدنی در سه مرحله عمده قابل طبقه بندی هستند :

الف) جدا سازی ذرات معلق و حذف کدورت ، رنگ ، بو و...

ب) استاندارد نمودن یونهای موجود در آب و نرم نمودن آب

ج) حذف عوامل بیماری زا

تکنولوژی و مراحل تولید آب معدنی را می توان به دو بخش عمده تقسیم نمود :

مرحله اول : آماده سازی ، سالم سازی ، تمیز کردن و پر کردن آب معدنی

مرحله دوم : تهیه و یا تولید ظروف مورد نیاز جهت بسته بندی آب معدنی

در زیر به شرح مختصر روش تولید هر یک از دو بخش فوق اشاره می گردد .

مرحله اول : آماده سازی و سالم سازی و تمیز و پر کردن آب معدنی

الف) آماده سازی و سالم سازی آب معدنی :

در این قسمت آب معدنی هدایت شده از منابع آب معدنی ، طی مراحل زیر جهت انتقال به خط پر کن اماده می گردد . از آنجایی که بر اساس تعاریف انجام شده - محصول آب معدنی – آب طبیعی خارج شده از منابع آب ( چشمه یا چاه ) می باشد که بدون هیچ گونه تغییری در ترکیبات شیمیایی آن پر شده باشد ، لذا جهت آماده سازی صرفاً از مراحل زیر استفاده می گردد :

1- انتقال آب از منابع آب :

در این مرحله با توجه به محل استقرار چشمه و یا آب زیر زمینی ، آب از منابع مذکور بصورت کاملاً بهداشتی به منابع ذخیره آب هوایی یا زیر زمینی واحد منتقل می شود . طی این مرحله ضمن ته نشینی مواد خارجی سنگین ، سعی می گردد از هرگونه الودگی جنبی آب جلوگیری بعمل آید.

2- مخازن آب از منابع آب :

جهت هدایت آب به داخل واحد از منابع هوایی یا زیر زمینی ، باید با توجه به ظرفیت خط تولید استفاده گردد و این منابع از هرگونه آلودگی شیمیایی و میکروبیولوژیک به دور باشند .

3- فیلتراسیون آب :

جهت حذف مواد معلق و شناور در آب ، از فیلتر های شنی مناسب در این مرحله استفاده می شود . این فیلترها طوری طراحی می شوند که آب با فشار معینی از یک بستر شنی با سایزهای متفاوت عبور داده شود و مواد معلق در آن حذف گردد . این فیلترها با مکانیسم یکسان به صور مختلفی ساخته می شوند که صرف نظر از نوع آلودگی ، همگی دارای مکانیسم یکسان و مشابه هستند .

4 - تعدیل طعم ، رنگ و بوی آب ( puriffication) :

جهت حذف هر گونه بوی احتمالی در آب و همچنین حذف رنگ های احتمالی آن ، در این مرحله آب را از یک بستر کربن اکتیو عبور می دهند که طی آن از هر گونه بو و رنگ غیر طبیعی ، عاری گردد .

5 - مرحله فیلتراسیون نهایی آب ( polishing ) :

طی این مرحله آب از یک فیلترکارتریجی به نام پولیشر عبور داده می شود . با توجه به این که این فیلترها بسیار ریزند ( در حدود130 تا140 میکرون ) ، آب از هرگونه مواد معلق که با چشم غیر مسلح قابل رویت نمی باشد ، عاری می گردد . این فیلترها با مکانیسم یکسان ولی به اشکال مختلف ساخته می شوند .

6- مرحله استریلیزاسیون آب :

جهت حذف هرگونه آلودگی احتمالی میکروبی در آب و بهداشتی کردن آن ، از یک سیستمuv استفاده می گردد . در این مرحله آب با دبی و فشار معینی از یک بستر نورuv عبور داده می شود که طی زمان مذکور هر گونه آلودگی میکروبیولوژیکی آن از بین رفته و آب 100% استریل و آماده پر کردن می گردد .

ب ) مرحله دوم : تهیه یا تولید ظروف مورد نیاز جهت بسته بندی آب

در واحدهایی که بطری مورد نیاز توسط خود واحد تولید می گردد ، این بخش نیز جزئی از خط تولید واحد محسوب می گردد . تولید بطری می تواند به صورت تک مرحله ای و یا دو مرحله ای انجام گیرد . در واحدهایی که تولید بطری در یک مرحله انجام می گیرد ، پس از تزریق مواد اولیه ( گرانول PET ) بطری ساخته شده تحویل می گردد .

در واحدهایی که تولید بطری در دو مرحله انجام می گیرد ، ابتدا توسط ماشین تزریق ، گرانول PET تبدیل به پریفرم می گردد . سپس پریفرم تولید شده وارد دستگاه Blower شده و بطری شکل نهایی خود را به دست می آورد .

در بخش تولید بطری اخیراً در ظرفیتهای پایین ماشین آلات تولید PET بطری ساخته شده است و الزاماً این بخش از ماشین آلات در ظرفیتهای بالا در کشورهای مختلفی ساخته می شود . بیشترین ماشین آلات وارد شده به کشور تاکنون از ایتالیا ، ژاپن و فرانسه وارد شده است که اغلب از نوع ماشین آلات تک مرحله ای تولید بطری می باشد .

معمولاً تولید بطری PET اولیه برای واحدهایی توجیه دارد که ظرفیت بیش از 150 میلیون لیتر در سال را داشته باشند و برای واحدهای با ظرفیت کمتر از آن ، خط تولید پس از تصفیه آب به مراحل Blower ( بطری ساز ) و دستگاه های پر کن و دستگاه های بسته بندی منتهی می گردد .

 


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید آب معدنی و آب آشامیدنی طعم دار و ویتامینه

 

• خط کامل تولید شامل پرکن و دربند یکپارچه

• ماشین بطری شور

• ماشین برچسب زن دوار

• ماشین شیرینگ پک

• تونل شیرینگ لیبل

• گرمکن ، بادکن ،کمپرسور، فیلتر هوا و قالب دوکاویته

• هموژنایزر

• خط کامل تولید آب پاستوریزه

• سیستم تصفیه آب ورودی

• فیلتراسیون و شفاف سازی

• مخازن دپو5000 لیتری تمام استیل

• خط کامل بادکن پت ( بلومولدینگ )

• واحد ردیف کن بطری

• پمپ های انتقال دهنده تمام استیل

• واحد شستشو

• دستگاه های پاستوریزه و هموژنیزه کننده

• بسته بندی پاکتی 1000پاکت در ساعت

• ماشین پر کن پت 9000بطری در ساعت

• ماشین دربند

• ماشین لیبل زن

• ماشین جت پرینتر

• ماشین چسب زن کارتن

• ماشین شرینگ پک

• کانوایر های انتقال تمام استیل

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید آب معدنی و آب آشامیدنی طعم دار و ویتامینه

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.